vrijdag 18 januari 2013

LUCKY LUCKY

Onlangs gaf ik op een basisschool een serie lessen aan 7 jarigen. De laatste les ging over geluk.
We ontdekten met elkaar dat geluk voor iedereen iets anders kan betekenen.
Ook had ik verschillende symbolen meegenomen die als geluksbrengers worden gezien: een hoefijzer, het getal 7, een gelukskat (Maneki Neko), diverse buddha's, lieveheersbeestje, een origami kraanvogel.
Over de laatste geluksbrenger bestaat de legende dat als je 1000 van deze vogels vouwt, je een wens mag doen en dat deze uitkomt...nog even doorvouwen dus ;-)


Zelf een origami kraanvogel vouwen? Check dit filmpje op H a p p i n e z

Hoewel het niet altijd even makkelijk is om de vraag meteen te beantwoorden, zijn er zeker manieren om je kind te helpen beseffen wat geluk is.
Vraag 's avonds bijvoorbeeld bij het naar bed brengen of het doornemen van de dag of het een mooie dag was. En waarom het wel of niet een mooie dag was. Door het benoemen van bepaalde dingen kan je kind zich meer bewust raken waar het gelukkig en blij van wordt.

We eindigden de geluksles met een geluksdoosje dat ik voor hen had gemaakt.
Een luciferdoosje met daarin een gelukspopje of gelukslieveheersbeestje. Ik liet hen op een klein briefje schrijven waar ze gelukkig van werden en in hun eigen luciferdoosje stoppen.
Mochten ze zich een keertje minder happy voelen of wat geluk kunnen gebruiken, dan hoeven ze alleen maar even in het doosje te gluren om zich te herinneren waar ze blij van worden.

N a m a s t √©  S t e f a n ie


E e n  k l e i n  d o o s j e  m e t  g r o o t  g e l u k !

1 opmerking: