zondag 10 februari 2013

Geduld

Oeh ja, G E D U L D. Een eigenschap die ik dagelijks beoefen en goed kan gebruiken. Het mooie is, geduld kun je oefenen. En dat kan ontzettend leuk zijn. Bij kinderyoga oefenen we regelmatig geduld. Door stil te zijn, door te accepteren dat je lichaam iets nog niet kan, door aan het eind van de les je mat netjes op te rollen en door te gaan totdat het is gelukt.

Je kunt kinderen deze eigenschap helpen ontwikkelen door te benoemen, dat we nu samen geduld gaan oefenen. Bijvoorbeeld door te luisteren naar een klankschaal en je vinger op te steken wanneer het geluid voor jou is opgehouden. En we zijn daarbij stil, totdat iedereen zijn vinger heeft opgestoken. 

Een andere speelse manier om geduld te oefenen is met de Deugdenkaarten van Linda Kavelin Popov. Wil je hier meer over weten, dan is dit boek een aanrader: Haal het beste uit je kind en jezelf, van Annelies Wiersma. Hier een pagina uit haar boek.
 Of kijk op www.deugdenproject.nl . Het Deugdenproject is door de VN uitgekozen als het beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en religies.

En met alle geduld van de wereld, tot 10 tellen en even wachten met reageren, ben ik verdraagzaam naar de kinderen die zich tijdens de les blijven oprollen in hun mat ... :-).


S A N N E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten