zaterdag 25 mei 2013

SMILE WHEN IT'S RAINING

Joepie, het regent! Dat zeg ik wanneer het regent. Om mezelf op te vrolijken en om Saar & Hanna niet te hersenspoelen met regen=vies, niet leuk, etc. Regen .... ja, je wordt er nat van. Maar hoe leuk is dat?! Als we even alle ongemakken loslaten ....

Regen biedt oneindig veel mogelijkheden voor een leuke yoga les. Stampen in de plassen, springen, huppelen, op 1 been, achteruit lopen en laat maar komen alle ideeen waar kinderen mee komen. Wat je allemaal in de regen en in een plas kunt doen!

Een regenmassage door met je vingertoppen de regendruppels op je hoofd, gezicht, schouders, buik, benen, armen te laten vallen, kan een zacht wakker maken van de huid zijn. Je kunt de regen ook op elkaar laten "vallen". Daarna afdrogen door met je hand over je hoofd, gezicht, schouders, etc. en voeten te wrijven.

Daarna houden we het droog en kun je regen nadoen met ballonnen gevuld met rijst. Dat maakt een regenachtig geluid. Zachte regen, iets hardere regen en heel harde regen. We kunnen allemaal stil zijn en om de beurt naar elkaars regen luisteren. En je kunt de regen doorgeven, door de ballon tussen je voeten te klemmen en deze door te geven. In tweetallen of in een kring. Buikspieren!

Dan mag iedereen gaan liggen, deken over je heen en luisteren naar het geluid van regenmuziek. Je kunt nog langs ieder kind gaan en een regenstok laten horen bij de oren. Dat is een vriendelijk, rustgevend geluid.

Veel plezier in de regen! En voor morgen .... hoop ik dat het droog is en de zon schijnt, want dan gaan we Op Yoga Avontuur in de Natuur in het Beatrixpark in Amsterdam. Dat bestaat dan 75 jaar en wordt feestelijk gevierd. Wie weet tot dan!Een zonn(ig)e groet,

Sanne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten